Waarom interieuradvies?

Is interieuradvies wel nodig?

Waarom zou u een adviseur inschakelen om interieuradvies te vragen? Het antwoord kan kort en duidelijk zijn: het behoedt u voor het maken van fouten op logistiek en creatief gebied. Denk aan de menselijke maat, die elke meubelstuk en elke ruimte nodig heeft om een minimum aan comfort te bieden. Het is jammer wanneer de bank niet past en de ruimte om ergens naartoe te lopen te krap is, om maar een voorbeeld te noemen.

U heeft een fantastische loungebank en een grote wandkast, gaat verhuizen en weet niet waar die in de nieuwe woonruimte geplaatst kunnen worden. De interieurvormgever denkt oplossingsgericht en praktisch. U gaat uw woning verbouwen en wilt de uitbreiding optimaal benutten. Welke functie krijgt de nieuwe ruimte, wat zijn de wensen van de bewoner? De interieuradviseur past de menselijke maatvoering toe, zodat de opbrengst van de ruimte het meeste gebruiksgenot oplevert. U wilt de inrichting van uw woning vernieuwen en zoekt nieuwe meubelstukken die moeten matchen met uw kunst of waardevolle oude meubelen. De interieurspecialist zoekt naar passende vormen en kleuren, zodat de nieuwe inrichting een geheel wordt.

Als interieurvormgever heb ik inmiddels gedurende jaren ervaring opgedaan met projecten in Nederland en in Frankrijk. De stijl varieert van stoer, modern klassiek tot strak modern, want de klant moet zich blij voelen in zijn eigen leefomgeving. Het is de kunst om een opdrachtgever een helpende hand te bieden om zijn gedroomde woon- of werkomgeving te creëren. Dat advies gaat van logistiek plan tot stijladvies en alles wat daartussen zit. Voor de aanschaf  van nieuw meubilair of stoffering neem ik u mee naar goede leveranciers die passen bij de smaak en het budget.

Een interieuradvies kan bestaan uit een indelingstekening op schaal, een lijst met aan te kopen meubelen of bijvoorbeeld stoffen, een moodboard dat de sfeer en kleuren weergeeft of diverse referenties voor specialisten. Aan de hand hiervan kunt u zelf de inrichting uitvoeren of u wordt gedurende het hele proces bijgestaan.

Veel mensen denken dat ze zelf hun woning kunnen inrichten. Wat te denken van verkeerde maatvoering met foutieve aankopen tot gevolg? Of het kiezen van kleuren die net niet passen bij de rest van de inrichting, waardoor de aankoop weggegooid geld is? Het betalen voor interieuradvies kan u geld besparen bij de aankoop van nieuwe spullen. De interieuradviseur denkt in het kader van het grote geheel: past alles bij elkaar zodat er een geheel gevormd wordt? Door ervaring en samenwerking kunnen er op velerlei gebied vakmensen geadviseerd worden, die garanties geven voor de geboden werkzaamheden. Ook dat kan veel narigheid en verkeerde keuzes voorkomen.

“Maar een interieuradvies is duur en dat geld geef ik liever uit aan meubelstukken of andere spullen”…… wordt vaak gezegd of gedacht. Bedenk dat €500 advieskosten vele duizenden euro’s aan miskopen kunnen voorkomen! Ik probeer mijn klanten vooraf zo veel mogelijk inzicht in de advieskosten te geven, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten. Het label InStyling biedt daarnaast tevens gratis nieuws en inspiratie van deelnemende vakmensen.

DianaDianaDiana

Wilt u meer weten over interieuradvies? Vul dan onderstaand reactieformulier in en leg uit wat uw wensen en verwachtingen zijn. Ik probeer u vooraf zo duidelijk mogelijk inzicht te geven wat ik voor u kan betekenen. Wilt u inspiratie opdoen en nieuws op interieurgebied volgen? Bekijk dan de pagina’s van het InStyling netwerk en klik door of vraag de nieuwsbrief aan.

Diana van Wieringen, interieurvormgever

 

Geef een reactie