Showroom beddenfabrikant West-Friesland

Metamorfose in beddenland
De opdrachtgever van Instyling / Diana van Wieringen produceert hoogwaardig handgemaakt slaapcomfort. Om de consument meer slaapbeleving te geven werd de showroom in een heel nieuw jasje gegoten. Behalve een technische ruimte werd vooral ook de sfeer van de slaapkamer uitvergroot in een sfeer-showroom.

Het West-Friese slapen
Instyling ontwierp daarnaast een nieuwe beddenlijn en bedacht een nieuwe routing en indeling van de technische en de sfeer showroom. De bedden kregen allen West-Friese namen zoals model Opperdoes, Twisk, Hoorn, Medemblik, Hoogwoud en Enkhuizen. De uitvoering van de bedden en de aankleding van de showrooms werd in eigen beheer door Botman Slaapcomfort gedaan.

Tevens kreeg de stoffenkamer een nieuwe uitstraling en werd de stoffencollectie volledig vernieuwd.

Experience center Palma

Over de grenzen opereren
Een Nederlandse fabrikant van bootmatrassen biedt zijn diensten al gedurende enige tijd aan op de Balearen, de Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee. Omdat de activiteiten en het succes toenemen werd de behoefte steeds groter om een showroom te openen. Een 150 m² grote representatieve ruimte, op geringe afstand van de grote jachthavens in Palma de Mallorca, is aangetrokken als locatie om de jachteigenaren te informeren over goed slapen aan boord.
De gedateerde bedrijfsruimte werd in enkele weken tijd getransformeerd tot een Experience Center voor nautisch slaapcomfort. Vloeren, wanden en plafonds kregen kleur, het akoestische probleem werd opgelost, de lichtinval werd getemperd en vervolgens is de inrichting ingevlogen.

Zakelijk sfeervol leidt tot succes
Het resultaat is een showroom waar veertien matraskwaliteiten uitgeprobeerd kunnen worden. Er wordt technisch advies gegeven over materialen en kwaliteiten, er kan vergaderd en gepresenteerd worden. Op het kantoor worden adviezen uitgewerkt en kan er dagelijks gecommuniceerd worden met de productie in Nederland. De sfeer van de inrichting is een verlengstuk van de inrichting van de showroom in het Hollandse moederbedrijf.

Van casco appartement tot up-to-date penthouse

De slaapkamer van het penthouse

Vergezichten. In enkele weken tijd is dit appartement in een van de hoogste gebouwen in de Randstad omgetoverd tot een woning met klasse. Eerst zijn de elektra punten aangepast zodat de keuken anders geplaatst kon worden. Vervolgens zijn de cv leidingen omgelegd zodat de radiatoren aan de muur opgehangen konden worden. Standaard deuren met bovenlichten werden vervangen door hoge deuren met onzichtbaar hang- en sluitwerk. Houten vloeren, beton-stuc wandafwerking en uitzicht over de Randstad kenmerken dit project.

Sossego & Instyling

Samenwerken met de scheepsbouwer

Tijdens de bouw van een 24 meter lang motorjacht vroeg de jachtwerf voor zijn opdrachtgever hulp bij de keuzes van de te gebruiken stoffen. Diana van Wieringen ging samen met de opdrachtgever om de tafel om een materialen- en kleurenplan op te stellen. In samenwerking met Neptune nautisch comfort werd de complete scheepsstoffering vervaardigd. Het jacht was in 2016 een van de blikvangers tijdens de Hiswa te Water.

Experience Center Mallorca

Dromen over de grenzen

Een uitdaging over de grenzen op het zonnige eiland Mallorca. In de hoofdstad Palma is een experience center voor een Nederlandse fabrikant van bootmatrassen gerealiseerd. Onlangs is een kale gedateerde bedrijfsruimte volledig nieuw ingericht naar de behoeften van de opdrachtgever. De blikvanger is een showroom waarin zeven bedden met meerdere kwaliteiten matrassen uitgeprobeerd kunnen worden.  Er is een vergaderruimte, waar presentaties en workshops georganiseerd worden, en er is een kantoor gerealiseerd waar alle adviezen uitgewerkt worden.


Showroom met 14 bootmatras kwaliteiten en een technische wand waar de grondstoffen getoond worden.


Een volledig aangekleed bed met de naam Palma, dat in vele variaties gemaakt kan worden voor de eigenaren van woningen op het zonnige eiland.


Ontvangsten, werkbesprekingen en workshops kunnen hier in alle rust plaatsvinden.

Penthouse in wording

Van casco tot up to date penthouse

Met uitzicht in de wolken. In enkele weken tijd is dit appartement in een van de hoogste gebouwen in de Randstad omgetoverd tot een woning met klasse. Eerst zijn de elektra punten aangepast zodat de keuken anders gesitueerd kon worden. Vervolgens zijn de cv leidingen omgelegd waardoor de radiatoren aan de muur gehangen konden worden. Standaard deuren met bovenlichten werden vervangen door hoge deuren met onzichtbaar hang- en sluitwerk. Houten vloeren, beton-stuc wandafwerking en optimaal uitzicht over de Randstad kenmerken dit project.

Instyling by Diana

Projecten uitvoeren doe je nooit alleen

Daar is altijd een team goede vakmensen bij nodig. Je kunt huizen als kastelen bouwen met de hulp van gedreven vaklui die op velerlei gebied hun ervaring en kennis inzetten. Samen met de opdrachtgever wordt een plan van eisen opgesteld. Aan de hand hiervan wordt er creativiteit toegevoegd en praktisch inzicht ingezet. Als het op uitvoeren aankomt worden er vakmensen aangesteld. Tezamen moet het eindresultaat voor de opdrachtgever de verwezenlijking van een wens zijn.

Van oud naar goud

Fauteuil renovatie

Project by Diana van Wieringen
Soms komen er van die bijzondere verzoeken van dierbare klanten. Een oude fauteuil van de familie werd door Botman Comfort voorzien van een imitatie bontjas. De fauteuil slijt zijn nieuwe leven in een modern klassieke woonomgeving. Ook de hond van de familie vindt het advies een beregoed initiatief!

Abstract met een knipoog naar realisme

Brigitte Kwanten – van Loon (Git) tekende altijd iets abstracts met een knipoog naar het realisme en vertelt het zelf als volgt:
‘Al sinds mijn kinderjaren was ik bezig met tekenen en het werd altijd iets abstracts met een knipoog naar de realiteit. Het was dan ook een vanzelfsprekende keuze om naar een vakschool te gaan waar ik mijn creativiteit verder kon ontplooien.’

Naast haar werkzaamheden als grafisch vormgever, sinds 1986, heeft zij zich ontplooid als kunstenaar in potloodtekeningen. Naast portretten ontwikkelde zij een geheel eigen stijl met realistische vormen die tezamen als ‘vlek’ een abstract geheel vormen. Hierbij streeft zij ernaar dat vorm en restvorm, donker en licht in evenwicht zijn en dat er interessante details in voor komen.

Brigitte exposeerde in februari 2019 bij Galerie ArtiBrak in de Herenstraat 44 te Voorburg.

Galerie ArtiBrak

www.brigittekwantenvanloon.nl

Brigitte van Loon (Git) Grafisch vormgever en kunstenaar in potloodtekeningen

Photo Art by Michou

Artdirector, fotograaf, beeldenmaker en bedenker Michou van Donk – Kwanten heeft de nodige ervaring met fotografie in de breedste zin van het woord en heeft zich de afgelopen jaren ook steeds meer ontwikkeld op creatief niveau. Naast haar werkzaamheden als portret- en bruidsfotografe ontwikkelt zij ook huisstijlen, geboortekaartjes en trouwkaarten.

In haar eigen studio experimenteert Michou regelmatig met materialen en modellen om creatieve fotokunst te maken. Haar stijl heeft een mix van industriële, vintage, Scandinavische en eclectische invloeden. Wat haar fascineert is de vergankelijkheid en breekbaarheid van wat tijd met mensen doet.

Met een geheel nieuwe serie foto’s zijn mensen in een bijzondere pose voor de camera gezet, waarbij gips en klei en digitale artwork samengebracht zijn. De voorkeur voor wit en zwart blijkt uit een exclusieve oplage beelden genaamd Impermanence, die als muurdecoratie leverbaar zijn. De werken worden achter glas, in een led frame of in een fotolijst aangeboden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michou.

Michou Kwanten Artdirector & fotograaf, beeldenmaker en bedenker

Saltnpepper Smaakmakers in beeld, fotografie en vormgeving