Penthouse Zaanstad


Vormgeving van een compleet interieur in een casco opgeleverd penthouse. De oorspronkelijke indeling werd aangepast zodat de focus nu ligt op het fantastische uitzicht op het Amsterdamse havengebied.

Stoere boomstam houten meubelen, een eikenhouten vloer van brede delen en een lederen loungebank zijn de blikvangers in de inrichting.

De keuken werd gesitueerd met volledig zicht naar buiten. Met een kook- en spoeleiland kunnen meerdere personen royaal werken in deze open keuken.

De gehele muur achter het bed is bedekt met een hoofdbord dat matcht met de rok van de bedbox.

De eikenhouten vloerdelen zijn door het gehele appartement gelegd, dus ook in de slaapvertrekken. Er zijn geen drempels, 12 cm hoge plinten en extra hoge deuren met blinde scharnieren geplaatst.

Een door Reese Interieurbouw op maat gemaakt badkamermeubel met een verwarmde spiegel siert de badkamer. Alle wanden zijn met een watervaste beton-stuc afgewerkt.

Outdoor stoffen

In weer en wind

Wat is het verschil tussen een meubelstof voor gebruik binnenshuis en een outdoor stof. De laatste categorie is geweven van garens die een speciale behandeling hebben ondergaan. Water en andere vloeistoffen blijven gedurende enkele uren als een dikke druppel op de stof liggen en kunnen simpel opgenomen worden met papier of een doek.

Meerdere stoffenleveranciers hebben kwalitatief goede outdoor stoffen in de collectie. Deze stoffen zijn geweven van garens die water en vuil afstotend zijn. Kussens, bekleed met outdoor stoffen, voor de tuinset, de kuip van een schip of het zonnedek kunnen tegen een regenbui en zijn geschikt voor intensief gebruik buiten. Ze kunnen goed schoon gemaakt worden met veel types schoonmaakmiddelen en zijn veelal zelfs te reinigen met chloor. Er zijn veel outdoor stoffen op de markt die zo zacht en comfortabel aanvoelen als meubelstoffen voor binnengebruik.

Het vervangen van de kussens voor de tuinset of tuinbank, het vervaardigen van een kussenset voor de kuip van een schip of de loungebank in het tuinhuis is het overwegen waard. Bedenk dat het toepassen van de juiste types comfortschuim de basis is van de kussens en dat dit bepalend is voor de levensduur van de kussens. Bij gebruik van kwalitatief hoogwaardige polyurethaanschuim blijven de kussens jarenlang in vorm en gaat de outdoor stof lang mee. Laat de kussens altijd vervaardigen door een ervaren stoffeerder, die zelfs patroonstoffen op patroon kan verwerken.

Motorjacht Sturiër

Advies voor de stoffering van een nieuwe Sturiër. In samenspraak met de eigenaren werd gekozen voor een sobere doch sfeervolle inrichting met grijze stoffen en raambekleding.

Neptune verzorgde het gehele nautisch comfort aan boord zoals de bootmatrassen en de bootkussens.

Gekozen is voor verschillende stofstructuren in dezelfde kleurstelling.

Heel belangrijk is het zitcomfort aan boord van een schip. In de dinette is een actieve zit nodig terwijl voor de salon een zachter zitcomfort gemaakt is.

Riant zitten op het achterdek, met de haren in de wind of in de luwte van de kajuit.

Outdoor stoffen zijn tegenwoordig heel mooi en zacht van structuur. De kussens aan dek van een jacht kunnen tegen een stootje en zijn goed te reinigen.

Appartement Zwaag

Een mannenhuis dat met vrouwelijk inzicht werd veranderd in een fijn thuis komen na een lange werkdag. Nieuw meubilair werd uitgezocht in de stijl van het appartement.

Tafels, stoelen en bank van Rupert & Rupert. Diverse nieuwe verlichtingsarmaturen van Duran, de Vaan en Maretti werden toegevoegd.

De speciaal ontworpen wandkast onder de schuine kap werd vervaardigd door Stijlwerk Interieurbouw. Een zee van bergruimte voor belangrijke spullen.

De laminaat vloer is in een later stadium door Jos Groot vervangen door een lichte eikenhouten vloer van brede delen.

Slapen onder de schuine kap waarmee de hoogte in deze kamer voor een ruimtelijk gevoel zorgt. Achter het bed is een laag hoofdbord van gestoffeerde panelen gemaakt.

Motorjacht Sossego

Inrichtingsadvies van de stoffen en andere materialen voor de nieuw gebouwde snel varende Sossego II.

Naturel kleurgebruik in het interieur dat in diverse variaties van stof samenstelling is doorgevoerd. Een keuze voor lichte stoffen in een spannende combinatie.

Neptune verzorgde alle nautisch comfort aan boord van de Sossego II, die geïntroduceerd werd op de Hiswa te Water 2016.

Vita Talalay latex matrassen met lattenbodemsysteem en hoogwaardig satijn katoen bedlinnen in alle hutten.

Een hoogstandje aan zonnekussens op de flybridge. De rugleuning is opgebouwd uit delen, die met elkaar verbonden zijn.

Ligbedden op het voordek om weg te dromen op zee en nooit meer aan wal te gaan!

Motorjacht Vripack


Refit van het interieur van een klassiek motorjacht. De bootkussens zijn geheel vernieuwd en bekleed met een lookalike suède.

Bij de teakhouten betimmering van dit jacht is de grijze stoffering een mooi contrast en blijft de nautische sfeer behouden.

Aluminium jaloezieën en stoere accessoires doorbreken het geijkte blauw wit zonder de nautische sfeer te verpesten.

Benedendeks is de owners cabin verfraaid met een handgemaakt hoofdbord dat de nis achter het bed opvult.

Vernieuwde styling met dezelfde sfeer als in de salon en in het stuurhuis.

Een jacht om lange tijd aan boord te verblijven. De eigenaren maken veelvuldig mooie reizen met dit jacht.

Heeft interieuradvies zin?

Meer inzicht en uitleg

Waarom zou je een adviseur inschakelen om interieuradvies te vragen? Het antwoord kan kort en duidelijk zijn: het behoedt je voor het maken van fouten op logistiek en creatief gebied. Denk aan de menselijke maat, die elk meubelstuk en elke ruimte nodig heeft om een minimum aan comfort te bieden. Het is jammer wanneer de bank niet past en de ruimte om ergens naartoe te lopen te krap is, om maar een voorbeeld te noemen.

Je hebt een fantastische loungebank en een grote wandkast, gaat verhuizen en weet niet waar die meubelstukken in de nieuwe woonruimte geplaatst kunnen worden. De interieur vormgever denkt oplossingsgericht en praktisch. Je gaat de woning verbouwen en wilt de oppervlakte optimaal benutten. Welke functie krijgt de nieuwe ruimte, wat zijn de wensen van de bewoner?

De interieuradviseur past de menselijke maat toe zodat de opbrengst van de ruimte het meeste gebruiksgenot oplevert. Je wilt de inrichting van de woning vernieuwen en zoekt nieuwe meubelstukken die moeten matchen met kunst of waardevolle oude meubelen. De interieurspecialist zoekt naar passende vormen en kleuren, zodat de nieuwe inrichting een geheel wordt.

Winkel Weesp

Meer zicht op de kleding en de paskamers, dat was de opdracht bij de herinrichting van deze damesmodewinkel. De afrekenunit werd vernieuwd en verplaatst waardoor het overzicht in de winkel optimaal verbeterde.

Er is meer ruimte ontstaan voor accessoires. De klant heeft een centrale plek om af te rekenen en kan er genieten van een drankje.

Een grote wandkast achter de balie en een aantal trendy poefjes zijn nu het centrale punt in de winkel. De witte pilaren werden bekleed met spiegelpanelen, die voor reflectie zorgen.

De kleurstelling van de wanden en het nieuwe meubilair werd aangepast aan de bestaande inrichting. Wisseling van de collectie zorgt elk seizoen voor een nieuwe look.

Meer intieme hoekjes inspireert de klant en de winkel lijkt hierdoor groter. Met medewerking van Reese Interieurbouw en Botman Comfort.

Showroom West-Friesland


Metamorfose van de showroom van een Noord-Hollandse beddenfabrikant. De routing in de showroom werd verbeterd en de beddencollectie werd vernieuwd.


Kleurstelling en indeling van de technische showroom zijn nu in harmonie met de inrichting van het pand. De klant ziet in één oogopslag de complete matrassen- en beddencollectie.

De klant komt in de belevingswereld van handgemaakt slaapcomfort. In dit bedrijf worden op ambachtelijke wijze hoogwaardige matrassen en bedden gefabriceerd.

In de sfeershowroom waant de klant zich in een grote slaapkamer. Hier wordt op ambachtelijke wijze vervaardigd slaapcomfort getoond.

Handgemaakte matrassen en bedden van fabrikant naar consument. In de geheel vernieuwde stoffenkamer kan de consument zijn eigen stofkeuzes maken.

De klant kan met behulp van de interieur vormgever de slaapkamer naar wens inrichten.

Privékantoor Heeze

Bij de inrichting van dit privékantoor moest rekening gehouden worden met de beperkte lichtinval en het gebruik van de reeds aanwezige meubelen.

Nieuwe meubelstukken en een goede verdeling van het meubilair zorgen voor eenheid met de rest van het pand.

Mooie accessoires zorgen voor een huiselijke maar toch zakelijke sfeer. Hoogteverschil maakt de zichtlijnen langer en spannender.

Deze ruimte is vergader-locatie, loungeruimte en huisbioscoop in één. Met medewerking van Atelier 82, Danklof Interieurbouw, Duran Verlichting, Keijser & Co Meubelen en Ebru Karpetten.

De kleurstelling is naturel met cognac bruine accenten. Een combinatie van leer, koeienhuiden, hout en linnen stoffen.

Grof boomstam houten meubelen zorgen voor eenheid met de natuur in dit ondergrondse kantoor. Een goede verdeling van het licht compenseert de beperkte lichtinval.