info@instyling.nl | +31 (0)622 930 934

Bed met bergruimte

Bed met nautische trekjes

Het bed model Neptune is ontwikkeld vanuit de jachtbouw waar elke ruimte optimaal benut wordt. Dit bed heeft extra bergruimte door middel van opberglades aan de zijkanten en de voorzijde. Bovendien heeft het bed rondingen bij het hoofdbord en bij het voeteneinde. Het voordeel is dat men zich aan dit bed niet hinderlijk kan stoten. In kleine slaapvertrekken heeft men voordeel bij de opbergruimte onder het bed en heeft men voordeel bij de rondingen. Geen scherpe hoeken maar zachte lijnen kenmerken bed Neptune.

De ontwikkeling van dit bed is een initiatief in samenwerking met Botman Slaapcomfort in Zwaagdijk. Deze beddenfabrikant levert al 25 jaar ambachtelijk maatwerk. Matrassen kunnen in elke gewenste maat en kwaliteit geleverd worden en worden afgestemd op het postuur, de lichaamsbouw en de wensen van de gebruiker. Tevens produceert Botman bedden in vele vormen en uitvoeringen, met bijpassende matrasdragers, dekbedden, hoofdkussens en bedlinnen. Alles kan op maat en kleur samengesteld worden, er zijn bijna geen beperkingen.

De flexibiliteit in vormgeving en uitvoering is ontstaan door de samenwerking tussen de fabrikant, de  vormgever en de leveranciers van diverse producten. Door de jarenlange ervaring zijn bijzondere samenwerkingen ontstaan die geleid hebben tot volledig maatwerk. De consument kan op afspraak de fabriek bezoeken en zich laten informeren door de vormgever. In de showroom zijn meerdere bedden te bekijken en kunnen matrassen in vele kwaliteiten uitgeprobeerd worden. In de stoffenkamer kan men inspiratie opdoen voor de uitvoering van een bed.

 

Akoestiekproblemen

Akoestiekproblemen

Akoestiek is een onderdeel van onze innerlijke rust. Optimale geluidsabsorptie wordt bereikt door alle geluiden, die afkomstig zijn van menselijke of mechanische oorsprong, zo zuiver mogelijk te laten klinken. Dat kan bereikt worden door elke ruimte aan te passen.

Wanneer de akoestiek van een ruimte slecht is worden er negatieve effecten ervaren door het lichaam en het gestel. Men krijgt hoofdpijn, spierpijn, een hoge bloeddruk of ervaart stress. Slechte akoestiek vermindert de waakzaamheid en ook de intellectuele prestaties tot wel 45%. Omgevingsgeluiden in zogenaamde “open spaces” zijn storend en geven veel onrust. Men kan niet of nauwelijks multi-tasken. Woningen of kantoren met open ruimtes waar harde materialen gebruikt zijn leveren een akoestisch probleem op.

Optimale geluidsabsorptie

Bij een goede akoestiek hoeft men niet te schreeuwen naar elkaar, er is geen galm in de ruimte, dus er wordt innerlijke rust ervaren. Worden er zachte materialen gebruikt zoals met stof beklede stoelen en banken, gordijnen en tapijten, dan zal de akoestiek verbeteren. Er kunnen ook elementen met een hoge absorptiewaarde tegen muren, tegen plafonds of als vrijstaand object toegevoegd worden aan een ruimte.

Er zijn diverse leveranciers van akoestische panelen. De interieur-vormgever kan advies geven over de juiste toepassing in het interieur en kan een analyse maken hoe zachte materialen aan het interieur toegevoegd kunnen worden.

     

 

Daglicht in het interieur

Daglicht in het interieur

Daglicht in het interieur is essentieel voor een gezond leven. We realiseren ons niet dat we 90% van de tijd binnen doorbrengen. Voldoende lichtinval in huis en op kantoor zijn onontbeerlijk, want daglicht en de kwaliteit van de lucht, die we inademen, bepalen de leefbaarheid van een interieur.

Daglicht heeft een positieve invloed op onze gemoedstoestand en op onze gezondheid. De kans op allergieën en astma zijn minder groot en ook de opname van vitamine D is beter wanneer we voldoende daglicht hebben. Wanneer een ruimte veel invallend daglicht heeft ervaart men deze als groter. Daglicht heeft ook invloed op ons bioritme. Kunstlicht, ofwel artificieel licht, waaronder ook het licht van computers, tablets en smartphones behoort, verstoort het bioritme juist. Het lichaam raakt in de war en we vallen moeilijker in slaap.

Als we op een zolderverdieping meer licht willen creëren dan kunnen we het volgende aanhouden. Benut minimaal 12% van de vloeroppervlakte in het dak als dakraam. Licht van boven geeft meer connectie met buiten en is effectiever. Plaats liever twee kleine dakramen dan één grote. Is de zolderruimte breed, plaats in dat geval brede ramen. Is de ruimte smal en diep, plaats dan lange smalle ramen.

    

Interieurtrends 2017

Interieurtrends 2017

Op de internationale interieurbeurzen worden veel tegenstellingen getoond. Na de soberheid van de afgelopen jaren is er weer uitbundigheid en zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op interieurgebied. Welke interieurtrends zijn er en wat kunnen we toepassen in onze woning? Het zijn vooral tegenstellingen die die zichtbaar zijn.

  • Een mix van ruwe en fijne materialen, het mixen van uitersten. Denk daarbij aan een combinatie van bloemen en fluweel in bijvoorbeeld de kleuren rood en goud.
  • Natuur en cultuur gaan goed samen. Metallics kunnen gecombineerd worden met zeewier, algen en minerale patronen.
  • Traditioneel versus ultramodern rebelleren met elkaar. Daar horen harde, felle en heldere kleuren bij.
  • Maar ook rustgevende patronen van hout en planten in een blauwe en groene omgeving winnen terrein.
  • Er zijn veel technologische vernieuwingen waar vloeiende bewegingen en matte poederachtige kleuren bij horen.
  • Oud en nieuw worden gemixt dus hergebruik van materialen is hip waarbij donkere en lichtere kleuren horen.

Interieurvormgeving motorjacht

Interieurvormgeving motorjacht

Tijdens de bouw van een Sturiër vroeg de werf of er advies geboden kon worden bij de interieurvormgeving van het motorjacht. In samenwerking met Neptune nautisch comfort werd er een sfeerplan gemaakt voor de inrichting en de aankleding van het zitcomfort en de afwerking van de plafond- en wandpanelen aan boord. Continue reading

Trends en praktijk in het slaapdomein

We zien voor het komend seizoen vergrijsde kleuren en veel complementaire kleuren, zoals bijvoorbeeld een combinatie van roze en groen. Op dit moment zijn zachte materialen erg in, maar voor 2017 worden ze weer iets harder. De stoffen worden gladder en meer effen en er komt weer glans terug.
De slaapkamer is een onderdeel van het huis waar we steeds meer tijd in doorbrengen. Die ruimte mag met zorg en aandacht aangekleed worden. Houd het wat betreft de sfeer rustig en gebruik verschillende tonen van één kleur. Geef de muur achter het bed dezelfde kleur als het bed, zodat je een eiland creëert.

Praktische tips voor de slaapkamerinrichting
• Zet het bed vrij in de ruimte zodat je er niet tegenaan loopt wanneer je de kamer binnen komt.
• Een loopruimte van minimaal 60 centimeter rond het bed is noodzakelijk.
• Een hoofdbord aan het hoofdeinde is functioneel en sfeervol, omdat je er tegenaan kunt zitten om te lezen of om bijvoorbeeld film te kijken. Kies voor een hoofdbord dat in de sfeer van de slaapkamer past.
• Zorg voor de juiste verlichting in de slaapkamer zodat je kunt lezen, maar er ook sfeer gecreëerd wordt . Zorg voor bediening bij de ingang van de kamer en bij het bed en gebruik een dimmer.
• Wanneer de slaapkamer een eigen badkamer heeft is 90 centimeter ruimte tussen het bed en de deur naar de badkamer noodzakelijk. Met een schuifdeur kun je veel ruimte winnen.
• Een tafeltje of kastje naast hed bed is praktisch. Houd voor de hoogte van een bedtafeltje de bedhoogte aan of een hoogte van ca. 75 centimeter.
• Je wint ruimte door de deur van de slaapkamer richting een muur te laten draaien.
• Een focus punt in de slaapkamer is vrijwel automatisch het bed. Maak een tegenwicht op de tegenoverliggende wand met bijvoorbeeld een ladekast met een kunstwerk erboven.
• Op een harde vloer zorgt een vloerkleed voor zachtheid. Neem een groot formaat dat onder het bed doorloopt.
• Creëer een persoonlijke sfeer in de slaapkamer met meubilair waar je je prettig bij voelt en bijvoorbeeld een kunstwerk aan de wand.

Slaapkamertrend 2016  Slaapkamertrend 2016  Slaapkamertrend 2016

De psychologie van kleur

Bij het kiezen van kleuren voor de inrichting van een woning of kantoor speelt onbewust de psychologie een rol. Menigeen kiest kleuren op basis van zijn of haar gevoel. Ze zeggen echter iets over onze gemoedstoestand of ons karakter. Continue reading

Slapen op het water

Uitgerust het water op

Slapen op een boot moet net zo comfortabel zijn als slapen thuis, maar zijn er goede bootmatrassen? Sterker nog, in uw vrije tijd moet u bijkomen van de spanningen van alle dag en volledig tot rust komen. Comfortabel slapen is van het grootste belang. Continue reading