Abstract met een knipoog naar realisme

Brigitte Kwanten – van Loon (Git) tekende altijd iets abstracts met een knipoog naar het realisme en vertelt het zelf als volgt:
‘Al sinds mijn kinderjaren was ik bezig met tekenen en het werd altijd iets abstracts met een knipoog naar de realiteit. Het was dan ook een vanzelfsprekende keuze om naar een vakschool te gaan waar ik mijn creativiteit verder kon ontplooien.’

Naast haar werkzaamheden als grafisch vormgever, sinds 1986, heeft zij zich ontplooid als kunstenaar in potloodtekeningen. Naast portretten ontwikkelde zij een geheel eigen stijl met realistische vormen die tezamen als ‘vlek’ een abstract geheel vormen. Hierbij streeft zij ernaar dat vorm en restvorm, donker en licht in evenwicht zijn en dat er interessante details in voor komen.

Brigitte exposeerde in februari 2019 bij Galerie ArtiBrak in de Herenstraat 44 te Voorburg.

Galerie ArtiBrak

www.brigittekwantenvanloon.nl

Brigitte van Loon (Git) Grafisch vormgever en kunstenaar in potloodtekeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *