Behang op het plafond

Je kunt behang overal toepassen: in de slaapkamer, woonkamer, het toilet of zelfs in de badkamer. Bijna elke vlakke wand kan wel een behangetje gebruiken. Maar wist je dat je ook je plafond kunt behangen? Beurs Eigen Huis laat zien hoe gaaf deze trend kan uitpakken.

Plafond behangen
Met het behangen van je plafond creëer je een bijzondere sfeer in je interieur. Door te kiezen voor een kleur, accent of patroon op je plafond geef je een verrassend effect aan je woning. Zo kun je bijvoorbeeld voor behang met bloemen, geometrische vormen of jungle prints kiezen. Hiermee zorg je ervoor dat je plafond een echte eyecatcher wordt in je interieur.

Een van de ontwerpers van Eigen Huis & Tuin licht toe: “Als je ervoor kiest om je plafond te behangen, is het mooi om de overige vier wanden rustig te houden in een kleur die terugkomt in het behang. Zo breng je alle aandacht naar het plafond. Ook de accessoires kan men aanpassen op het behang.”

Wegdromen met behang op plafond
Je kijkt naar boven in het interieur en ziet een prachtige wolkenlucht, een bos of de zee. Dit effect kan men bereiken met behang op het plafond. Men creëert hiermee een surrealistische omgeving waar de rest van het interieur op kunt aanpassen. Extra leuk ook in de slaapkamer, waar het laatste wat men ziet voordat men in slaap doezelt het creatieve plafond is.

Bron: Beurs Eigen Huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *