Outdoor Carpets

Outdoor carpets winnen aan populariteit nu we ons leven zowel binnen in huis als buiten op het terras steeds aangenamer en gezelliger maken. De trend om materialen te recyclen wint terrein, fabrikanten worden steeds innovatiever. Het tapijt PATIO dat door een Duitse leverancier wordt geleverd is handgeknoopt en wordt vervaardigd van hergebruikte petflessen. Hoe mooi is het dat we een stukje van de plastic afvalberg kunnen toepassen in onze leefomgeving! Het kleurenpallet van het PATIO carpet is trendy, door de grove knoop heeft het tapijt een stoere uitstraling, die past in de tuin of in de patio. Het carpet kan weer en wind doorstaan en kan gemakkelijk gereinigd worden.

Nachtrust onder Mediterrane sterrenhemel

Een bij toeval ontmoette klant was direct enthousiast met het aanbod om te helpen bij de vormgeving van zeven bedden. In de in aanbouw zijnde villa op het zonnige Mallorca zouden bedden geplaatst moeten worden. In samenspraak met de klant werd de vormgeving bepaald en zijn de stoffen geselecteerd. Botman Slaapcomfort produceerde de matrassen en bedden in samenwerking met Instyling en verzorgde de logistieke planning naar het eiland. Deze zomer geniet de klant van complete nachtrust onder een Mediterrane sterrenhemel. Wordt vervolgd…

Hoog-laag bed Hoogwoud

Bed Hoogwoud is een hoog-laag bed dat ontwikkeld is voor mensen die verzorging nodig hebben. Het is een automatisch bed met pull-back functie dat met een draadloze afstandsbediening op vele manieren versteld kan worden, terwijl de gebruiker in dezelfde positie blijft. Het bed heeft de uitstraling van elk ander bed. De bekleding is degelijk, mooi en makkelijk te reinigen. Voor de partner is model Midwoud ontwikkeld, dat exact dezelfde uitstraling heeft, maar minder mogelijkheden van verstellen biedt.

Informeer bij Instyling hoe uw slaapkamer functioneel en sfeervol ingericht kan worden en kijk op: https://www.botmanslapen.nl/beddencollectie/bed-hoogwoud/

Winkelaanpassing

Winkelaanpassing Weesp

Meer zicht op de kleding en de paskamers, dat was de opdracht voor de herinrichting van deze damesmodewinkel. De afrekenunit werd vernieuwd en verplaatst waardoor het overzicht in de winkel optimaal verbeterde. Hierdoor is de routing in de winkel veranderd en blijft de klant in het middelpunt van de winkel. De gehele collectie dameskleding is iedereen overzichtelijk, de winkel is een belevingsruimte geworden.

Mediterraans avontuur

Zuid-Frankrijk

Een grootschalige renovatie in het zuiden van Frankrijk is een logistiek meesterstuk geworden. In ongeveer drie maanden tijd is een villa uit de jaren 60 inwendig volledig vernieuwd. Wanden en vloeren, twee badkamers, een kantoor, een gastenverblijf, de keuken en de buitenkeuken werden gestript en vervangen. De stijlkenmerken van de woning bleven behouden. Belgisch hardsteen, eikenhouten whitewash vloerdelen, Travertin tegels en kalkverf zijn de basis van de villa. De inrichting is modern klassiek in naturel kleuren geworden.

Gastenverblijf Zuid-Frankrijk

Een carport werd omgetoverd tot riant gastenverblijf op het terrein van een Zuid Franse villa. De achterzijde van de overkapping is tegen een berghelling aan gebouwd. De achterzijde van het bouwwerk is daarom donker. Alle licht moest dus aan de voorzijde gecreëerd worden.

Het resultaat is een lang gerekt gebouw met openslaande deuren aan de voorzijde. Achter de keuken is de slaapkamer gesitueerd. Door de ruimte als een loft in te delen en hoge ramen in de achtergevel te plaatsen is er voldoende licht in het heel gebouw. Op een oppervlakte van ca. 65 m2 zijn een woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken gerealiseerd en is er tevens voldoende opbergruimte als ook een terras aan de voorzijde.

Sossego & Instyling eindresultaat

Samenwerken met de scheepswerf

Tijdens de bouw van de 22 meter lange Sossego Comfort vroeg de scheepsbouwer voor zijn opdrachtgever hulp bij de keuzes van de te gebruiken stoffen. Diana van Wieringen ging samen met de opdrachtgever om de tafel om een materialen- en stijlplan voor het motorjacht te maken. In samenwerking met Neptune nautisch comfort werd de scheepsstoffering van het interieur en aan dek vervaardigd. Het jacht was in 2016 een van de blikvangers tijdens de Hiswa te Water.

Het belang van een ontwerp

Bij ontwerpen, vormgeven en stylen gaat het om de juiste verhouding tussen maatvoering en sfeerbeleving. De uitdaging zit hem niet altijd in de aanschaf van nieuwe spullen, maar veelal in het vinden van compromissen in vorm, kleur, licht en de juiste toepassing van elementen. Mijn kracht zit in het praktisch meedenken met de opdrachtgever en de zoektocht naar nieuwe elementen die passen bij de smaak van mijn klant. Als regisseur van een project streef ik als vormgever en projectbegeleider naar een samensmelting van kennis en praktische uitvoering.

Een advies begint altijd met een plat ontwerp. Hiermee geef je de mogelijkheden van een ruimtelijke indeling weer op basis van een inrichting op schaal. De opdrachtgever krijgt dan inzicht in de mogelijkheden die de ruimte biedt en kan hiermee gaan zoeken naar geschikt meubilair dat in de ruimte past.

Showroom beddenfabrikant West-Friesland

Metamorfose in beddenland

De opdrachtgever van Instyling / Diana van Wieringen produceert hoogwaardig handgemaakt slaapcomfort. Om de consument meer slaapbeleving te geven werd de showroom in een heel nieuw jasje gegoten. Behalve een technische ruimte werd vooral ook de sfeer van de slaapkamer uitvergroot in een sfeer-showroom.

Het West-Friese slapen

Instyling ontwierp daarnaast een nieuwe beddenlijn en bedacht een nieuwe routing en indeling van de technische en de sfeer showroom. De bedden kregen allen West-Friese namen zoals model Opperdoes, Twisk, Hoorn, Medemblik, Hoogwoud en Enkhuizen. De uitvoering van de bedden en de aankleding van de showrooms werd in eigen beheer door Botman Slaapcomfort gedaan.

Tevens kreeg de stoffenkamer een nieuwe uitstraling en werd de stoffencollectie volledig vernieuwd.

Experience center Palma

Over de grenzen opereren

Een Nederlandse fabrikant van bootmatrassen biedt zijn diensten al gedurende enige tijd aan op de Balearen, de Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee. Omdat de activiteiten en het succes toenemen werd de behoefte steeds groter om een showroom te openen. Een 150 m² grote representatieve ruimte, op geringe afstand van de grote jachthavens in Palma de Mallorca, is aangetrokken als locatie om de jachteigenaren te informeren over goed slapen aan boord.
De gedateerde bedrijfsruimte werd in enkele weken tijd getransformeerd tot een Experience Center voor nautisch slaapcomfort. Vloeren, wanden en plafonds kregen kleur, het akoestische probleem werd opgelost, de lichtinval werd getemperd en vervolgens is de inrichting ingevlogen.

Zakelijk sfeervol leidt tot succes

Het resultaat is een showroom waar veertien matraskwaliteiten uitgeprobeerd kunnen worden. Er wordt technisch advies gegeven over materialen en kwaliteiten, er kan vergaderd en gepresenteerd worden. Op het kantoor worden adviezen uitgewerkt en kan er dagelijks gecommuniceerd worden met de productie in Nederland. De sfeer van de inrichting is een verlengstuk van de inrichting van de showroom in het Hollandse moederbedrijf.