Beursstand

Voor de deelname aan een landelijke watersportbeurs moest de stand drastisch vernieuwd worden. Naast de witte en donkerblauwe bedrijfskleuren is oranje als contrastkleur toegevoegd. De balie werd voorzien van afneembare panelen die met diverse stoffen bekleed zijn. De standbouw is in eigen beheer uitgevoerd.

Zeezicht penthouse

Vanaf het moment dat de bouwtekening er lag mocht InStyling meedenken met de inrichting van dit penthouse aan de Costa Blanca. Vanaf de bovenste verdieping is er fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee. Het verlichtingsplan werd aangepast, de keuken werd vergroot, de inrichting van de badkamers werd gewijzigd en er werd een plan gemaakt voor de plaatsing van het meubilair. Wens van de opdrachtgever was dat binnen en buiten in elkaar over zouden lopen zodat de ruimtes groter lijken.

Mediterrane sfeer in een naturel kleurenpallet met blauwe accenten. Natuurlijke stoffen als katoen, linnen en viscose. Vanuit alle ruimtes zijn er vergezichten over zee en natuurgebied. Lange zichtlijnen binnen en buiten om de ruimtes optisch groot te laten lijken.

Watervilla

Een waterrijke omgeving met vergezichten om bij weg te dromen waren de uitdaging om deze villa meer te laten sprankelen. Diverse dierbare items in huis waren het uitgangspunt voor de kleurkeuzes van de verf en een aantal nieuwe meubelstukken. De sfeer is warmer geworden en de ruimte oogt groter door herschikking van de meubelen. Een heerlijk familiehuis waar je vanuit alle hoeken betrokken bent bij het fenomenale natuur rondom!

Werkkamer

In een bedrijfspand werd een lege opslagruimte getransformeerd tot sfeervolle werkkamer. Een verlaagd plafond met inbouwverlichting, kozijnen bekleed met leer, een multi toepassing van tapijtsoorten en stoer meubilair zetten de toon. De ruimte is representatief voor de werkzaamheden van de gebruiker, de sfeer draagt bij aan goed overleg en inspiratie voor de bezoeker.

Het belang van goede slaap

Veel mensen onderschatten het belang van een goede nachtrust. En dat terwijl goed slapen ervoor zorgt dat je je vrolijker, energiek en alert voelt. Eén probleem brengt je niet meteen uit evenwicht, maar je pakt het met beide handen aan. Verder kun je je met voldoende slaap beter concentreren en gegevens beter herinneren. Als je slaapt, krijgen je hersenen de kans om zich op te laden en geleerde informatie te verwerken. Dit komt de productiviteit op je werk ten goede. Daarbij draagt goed slapen en een goede nachtrust bij aan het voorkomen van gezondheidsproblemen.

Verschillende slaapstadia

Slaap is geen aaneengesloten periode van ‘bewusteloosheid’. Je wisselt perioden van lichte slaap, diepe slaap en wakker zijn met elkaar af. Eigenlijk verloopt slapen in verschillende fases, die bij elkaar ongeveer anderhalf uur duren en elkaar steeds opvolgen. De volgende specifieke fases kun je in een slaapcyclus onderscheiden:

Fase 1 – Sluimerslaap: Dit is het begin van je slaap en deze fase duurt slechts vijf tot tien minuten. In deze fase kun je nog gemakkelijk wakker worden. Het voelt dan alsof je nog niet geslapen hebt.

Fase 2 – Lichte slaap: Deze fase duurt 30 tot 40 minuten. Ook in deze fase kun je nog gemakkelijk wakker worden en dan voelt het alsof je nog niet sliep.

Fase 3 – Diepe slaap: In deze fase slaap je ‘echt’. Je ademhaling is rustig, je hartslag gaat omlaag en je spieren ontspannen. Ook ben je minder gevoelig voor licht en geluid. In deze fase is het moeilijker om je wakker te maken. Vanaf je veertigste wordt de diepe slaapfase steeds korter. Hierdoor voelen veel ouderen zich ’s morgens niet goed uitgerust. Het inkorten van de slaapfases werkt door tot en met aan de laatste fase, de REM-slaap.

Fase 4 – Zeer diepe slaap: In de vierde fase worden je slaapbehoeftes het meest bevredigd. Je bent niet wakker te krijgen, behalve door luide muziek of fel licht.

Fase 5 – REM-slaap: Waar in fase 1 tot en met 4 je hersenen inactief zijn, draaien ze in de REM-slaap op volle toeren. Hierdoor kun je heel levendig dromen. Hiervan herinner je je meestal niks, behalve als je wakker schrikt. De totale REM-slaap bedraagt 25 procent van de periode waarin we slapen.

De ideale slaapomgeving

Voor de ideale slaapomgeving geldt dat hij rust moet uitstralen. Dus niet: een felgekleurde kamer met een knipperende televisie en gordijnen die amper verduisteren, maar liever: een zacht gekleurde kamer zonder televisie, maar met verduisterende jaloezieën. Hierbij geven wij u enkele tips om de ideale slaapomgeving te creëren.

Zorg voor zachte kleuren in je inrichting. Felle kleuren wekken energie op. Daarom is het beter om voor zachtere kleuren in je slaapkamer te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan pasteltinten.

Zorg voor een goed matras en hoofdkussen. Om comfortabel te slapen is een goed matras en hoofdkussen belangrijk. Houd bij de keuze van je matras rekening met je slaaphouding, gewicht en eigen voorkeuren. De één houdt meer van een keiharde ondergrond, terwijl de ander pas kan slapen op een zachte bodem. Test verschillende matrassen bij de specialist voordat je er één aanschaft.

Voorkom blauw licht. Het kijken naar televisie, spelen met je smartphone of werken op je laptop, vlak voor het slapen gaan, heeft een negatief effect op je nachtrust. Het blauwe kunstlicht van deze apparaten blokkeert de productie van melatonine, het hormoon dat slaap veroorzaakt. Dus: mobieltjes, televisies en laptops de slaapkamer uit!

Zet planten op de vensterbank. De geur van bloemen, bijvoorbeeld jasmijn, kan gevoelens van angst onderdrukken en er zo voor zorgen dat je zorgeloos van je nachtrust kunt genieten.

Zorg voor verduisterende gordijnen. Het is bewezen dat je effectiever slaapt als je slaapkamer donker is, door licht blijven je hersenen actief, raken hierdoor in de war en zetten misschien je biologische klok verkeerd.

Ruim je rotzooi op. Heb je een hekel aan troep en is je slaapkamer een enorme rotzooi? Ruim het dan eerst op, want dan kun je er ’s nachts ten minste niet van wakker liggen.

Zet de verwarming uit of op de laagste stand en zorg voor goede ventilatie. Het is gemakkelijker om in een koude kamer te slapen dan in een warme kamer. Een warme slaapkamer zorgt ervoor dat je luchtwegen droog worden. Je zult dus sneller wakker worden om een slokje te drinken. Zorg wel dat je voeten lekker warm zijn.

Behang op het plafond

Je kunt behang overal toepassen: in de slaapkamer, woonkamer, het toilet of zelfs in de badkamer. Bijna elke vlakke wand kan wel een behangetje gebruiken. Maar wist je dat je ook je plafond kunt behangen? Beurs Eigen Huis laat zien hoe gaaf deze trend kan uitpakken.

Plafond behangen
Met het behangen van je plafond creëer je een bijzondere sfeer in je interieur. Door te kiezen voor een kleur, accent of patroon op je plafond geef je een verrassend effect aan je woning. Zo kun je bijvoorbeeld voor behang met bloemen, geometrische vormen of jungle prints kiezen. Hiermee zorg je ervoor dat je plafond een echte eyecatcher wordt in je interieur.

Een van de ontwerpers van Eigen Huis & Tuin licht toe: “Als je ervoor kiest om je plafond te behangen, is het mooi om de overige vier wanden rustig te houden in een kleur die terugkomt in het behang. Zo breng je alle aandacht naar het plafond. Ook de accessoires kan men aanpassen op het behang.”

Wegdromen met behang op plafond
Je kijkt naar boven in het interieur en ziet een prachtige wolkenlucht, een bos of de zee. Dit effect kan men bereiken met behang op het plafond. Men creëert hiermee een surrealistische omgeving waar de rest van het interieur op kunt aanpassen. Extra leuk ook in de slaapkamer, waar het laatste wat men ziet voordat men in slaap doezelt het creatieve plafond is.

Bron: Beurs Eigen Huis

Stylingproject megajacht

Ten behoeve van een fotoshoot en bijbehorende publicaties werd de hulp ingeroepen van Instyling. Tijdens het inspiratie en intake bezoek was het jacht nog in de afbouwfase. Aan de hand van de materialen en stijl aan boord zijn er meubilair en accessoires uitgekozen voor de fotoshoot. Het jacht is vervolgens gepresenteerd in de media en wordt thans gebruikt voor wereldwijde chartering. In samenwerking met de bouwmanager en de interieurfotograaf werd deze klus in twee dagen geklaard.

Outdoor Carpets

Outdoor carpets winnen aan populariteit nu we ons leven zowel binnen in huis als buiten op het terras steeds aangenamer en gezelliger maken. De trend om materialen te recyclen wint terrein, fabrikanten worden steeds innovatiever. Het tapijt PATIO dat door een Duitse firma geleverd wordt is handgeknoopt en wordt vervaardigd van hergebruikte petflessen. Hoe mooi is het dat we een stukje van de plastic afvalberg kunnen toepassen in onze leefomgeving! Het kleurenpallet van het PATIO carpet is trendy, door de grove knoop heeft het tapijt een stoere uitstraling, die past in de tuin, op de veranda of in de patio. Het carpet kan weer en wind doorstaan en kan gemakkelijk gereinigd worden.

Nachtrust onder Mediterrane sterrenhemel

Een bij toeval ontmoette klant was direct enthousiast met het aanbod om te helpen bij de vormgeving van zeven bedden. In de in aanbouw zijnde villa op het zonnige Mallorca zouden bedden geplaatst moeten worden. In samenspraak met de klant werd de vormgeving bepaald en zijn de stoffen geselecteerd. Botman Slaapcomfort produceerde de matrassen en bedden in samenwerking met Instyling en verzorgde de logistieke planning naar het eiland. Deze zomer geniet de klant van complete nachtrust onder een Mediterrane sterrenhemel. Wordt vervolgd…

Hoog-laag bed Hoogwoud

Bed Hoogwoud is een hoog-laag bed dat ontwikkeld is voor mensen die verzorging nodig hebben. Het is een automatisch bed met pull-back functie dat met een draadloze afstandsbediening op vele manieren versteld kan worden, terwijl de gebruiker in dezelfde positie blijft. Het bed heeft de uitstraling van elk ander bed. De bekleding is degelijk, mooi en makkelijk te reinigen. Voor de partner is model Midwoud ontwikkeld, dat exact dezelfde uitstraling heeft, maar minder mogelijkheden van verstellen biedt.

Informeer bij Instyling hoe uw slaapkamer functioneel en sfeervol ingericht kan worden en kijk op: https://www.botmanslapen.nl/beddencollectie/bed-hoogwoud/